Črna kronika

37-letni Slovak pred predorom polkrožno zavil v smrt

N.J./promet.si
7. 5. 2014, 07.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na štajerski avtocesti se je zjutraj malo pred 5. uro zgodila huda prometna nesreča pred počivališčem Zima v smeri Maribora, dve uri kasneje pa je prišlo do nesreče tudi na drugi strani, v smeri Ljubljane.

Zajem zaslonske slike

V prometni nesreči, ki se je pripetila ob 4.51 zjutraj na štajeski avtocesti pri počivališču Zima je umrla ena oseba, in sicer 37-letni državljan Slovaške, ki je tudi povzročil nesrečo z vožnjo v nasprotno smer. Med vožnjo je trčil v kombinirano vozilo in pri tem utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Po podatkih celjske policijske uprave je slovaški voznik, ki je vozil iz smeri Dramelj proti Tepanju, pred prvim predorom iz neznanega razloga polkrožno obrnil in odpeljal v nasprotno smer proti Celju. Po doslej zbranih podatkih je v nasprotno smer vozil približno dva kilometra in čelno trčil v voznika kombiniranega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti, so sporočili z uprave. V trčenju naj bi se voznik kombiniranega vozila lažje poškodoval.

 

Nesreča tudi v drugo smer

Nesreča pa se je zgodila tudi v drugo smer. Prometno-informacijski center poroča, da je na štajerski avtocesti pri počivališču Zima oviran promet v smeri Ljubljane, nastal je zastoj. Nesreča v nasprotno smer se je zgodila ob 7.05.

Letos je v prometnih nesrečah na območju celjske policijske uprave umrlo osem ljudi, v lanskem primerjalnem obdobju pa devet.

Tragičen teden 

Včeraj so na slovenskih cestah umrle tri osebe. Dve osebi sta umrli v prometni nesreči, ki se je zgodila na mariborski vzhodni obvoznici pred razcepom Dragučova v smeri proti Avstriji oziroma Lendavi. V drugi hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na Tolminskem, pa se je hudo poškodovala 55-letnica, ki so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, a je podlegla poškodbam.  Še tri osebe so hudo poškodovane.

 

promet.si