Črna kronika

Top flop tedna: Išče se lastnik otroškega šparovčka

M. R.
5. 5. 2014, 21.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Svetovni podvigi: deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10

V Semiču je neznanec vlomil v zidanico. Oškodovanec pogreša pokrov kotla za žganjekuho, nahrbtno škropilnico in živila. Škode je za nekaj sto evrov.

9

Kmetu iz okolice Črnomlja so tatovi ukradli traktorsko kosilnico, vredno približno 1500 evrov.

8

Z božjega hrama v Črnotičah pri Črnem Kalu so nepridipravi pokradli bakrene žlebove. Škode je za okoli 300 evrov. 

7

Mostje pri Lendavi so obiskali vandali in poškodovali lovsko prežo. 

6

V Celju so možje v modrem zasegli dva bankovca v vrednosti 200 evrov in enega v vrednosti 50 evrov, za katere se sumi, da so ponarejeni. 

5

V Volčah pri Tolminu so policisti obravnavali vlom v objekt pri športnem igrišču. Lastnik pogreša manjšo vsoto gotovine in dva zaboja piva. 

4

V okolici Šentjerneja so nepridipravi iz vinograda odtujili približno 400 kovinskih palic. Lastnik je oškodovan za okoli 500 evrov. 

3

Moški z območja Kanala je policiji prijavil, da ga je na praznovanju praznika dela preteplo več ljudi. Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da možakar ni poškodovan, je bil pa močno pijan. Z zbiranjem obvestil patrulja navedb prijavitelja ni potrdila. 

2

Neznani storilci so v Beltincih z grafiti oskrunili cerkev. Na zid so zapisali »Vulva vas gleda« in »Cerkev zatira, kritična misel osvobaja«. Gmotna škoda ni pretirana, je pa vandalizem med prebivalci povzročil precej zgražanja. 

1

Ajdovski policisti iščejo lastnika otroškega hranilnika, ki so ga našli in zasegli v sklopu preiskave enega od kaznivih dejanj. Šparovček ima na pokrovu ročno napisani imeni Nejc in Jakob. Morebitnega lastnika policisti prosijo, da se oglasi na Policijski postaji Ajdovščina ali pokliče na telefonsko številko 05/365 72 00.