Črna kronika

Srhljivka na novomeškem sodišču

Tanja Jakše Gazvoda
29. 4. 2014, 07.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zaradi razvpitega Bojana Brajdiča so na sodišče pripeljali celo policijskega psa.

Dolenjski list

Zaradi strahu pred obdolženci so na sodišču močno okrepili varovanje.

Tisti, ki so bili v petek dopoldne na novomeškem sodišču, so bili verjetno presenečeni, ko se je po hramu pravice »sprehajal« tudi pravosodni policist s psom. Pred sodnike so namreč iz našega največjega zapora pripeljali Bojana Brajdiča – Novico, ki na Dobu prestaja dvoletno zaporno kazen zaradi ropa, je pa tudi eden ob obtoženih v združbi, ki naj bi pred slabim letom ropala starejše ženske na območju Posavja. Ena od žrtev je bila celo tako hudo poškodovana, da je morala na zahtevno zdravljenje v klinični center in še zdaj čuti posledice nasilja.

Novica očitkov, zaradi katerih mu sodijo na krškem sodišču, ni priznal, mu je pa tožilec na predobravnavnem naroku v primeru priznanja »ponudil« nižjo kazen, to je 12 let zapora, in dodal, da bo na sojenju zahteval 20 let zapora. Takšno kazen je ponudil tudi Danijelu Brajdiču, in ko je ta slišal, da mu grozi 20 let zapora, je na sodišču znorel.

Več o tem, zakaj so na sodišče pripeljali celo policijskega psa in kaj se je na sodišču sploh dogajalo, v novi številki Svet24!