Črna kronika

Prometna nesreča s smrtnim izidom

STA/M.J.
28. 4. 2014, 07.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V nedeljo ob 13.45 se je regionalni cesti v naselju Laze pri Tuhinju zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta umrli dve osebi, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Gasilski zavod Maribor

Devetinsedemdesetletni voznik je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti v naselju Laze pri Tuhinju od Šmartnega v Tuhinju proti Zgornjemu Tuhinju. Ko je pripeljal do desnega ovinka, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je z vozilom v ovinku zapeljal naravnost in s sprednjim delom vozila trčil v betonski zid objekta. Devetinšestdesetletna sopotnica v vozilu je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, voznik pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je kasneje umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 76 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, osem nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 55 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 30-krat posredovali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 11 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, pet nasilij v družini, tri ponarejanja listin, po dve kaznivi dejanji povzročitve telesne poškodbe in ponarejanje denarja ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.