Črna kronika

Zaradi bolezni sta se pognala v smrt

S.M.
26. 4. 2014, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Starejša zakonca sta zaradi hude bolezni storila samomor, saj nista želela biti v breme svojima sinovoma

88-letna Glenys in 91-letni Royston Smith sta se odločila, da zaradi hude bolezni raje skočita v smrt kot, da bi bila v breme svojima sinovoma. Zakonca sta bila do zadnjega dne zaljubljena in dokler nista zbolela sta se vsak dan sprehajala z roko v roki ob morju. Ko je Glenys zbolela, nista mogla več na sprehode in tudi komaj sta skrbela sama zase, zato so se pričeli pogovarjati, da bi Glenys dali v bolnišnično oskrbo, kjer bi znali najbolj skrbeti zanjo. Nikakor pa nista želela biti v breme svojima dvema sinovoma in njunim družinam. Royston je dejal, da se bo v primeru, če ju bodo ločili, vrgel čez balkon. Nihče si ni mislil, da bo grožnjo uresničil. 

Par je sredi noči splezal na okensko polico in skupaj stopil v smrt. Njuni negibni telesi so našli zjutraj, ko sta drugo ob drugem ležali pred blokom, policisti pa so v stanovanju našli poslovilno pismo: "Oprostita fanta - to je najboljša rešitev. Preveč bolečine. Z ljubeznijo - oči in mami."

Poročena sta bila 65 let in tudi kruta bolezen ju ni mogla ločiti. Sinova sta ob njunem dejanju šokirana in ne moreta verjeti, da sta starša resnično to storila, saj jima nikoli sta bila v breme.