Črna kronika

Dejan tiho umrl v svojem avtomobilu

Črt Kaker, Simon Rosc
23. 4. 2014, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Majhen kraj je pretresla nenadna smrt 40-letnega Dejana Jeretiča, ki so ga svojci pogrešali od prejšnje srede.Včeraj smo v uredništvo prejeli klic bralca iz okolice Godoviča, da je med sprehodom po gozdni poti, približno dva kilometra od Godoviča, že na velikonočno nedeljo opazil srebrn avto znamke VW Polo, v njem pa negibnega moškega.

Črt Kaker, Simon Rosc

Kot nam je pojasnil bralec, je v nedeljo še mislil, da moški v avtu spi, ko pa se je včeraj znova sprehajal po tej poti, je bil avto še vedno tam. »Moški je bil v istem položaju kot v nedeljo, zato sem nemudoma poklical policijo,« nam je povedal pretreseni bralec. Za konec je še dejal, da je moški sedel na voznikovem sedežu, z naslonjalom, pomaknjenim nekoliko nazaj, roke je imel sklenjene na prsih, kakor da bi molil, na sovoznikovem sedežu pa so bili ključi avtomobila.

Ekipa časopisa Svet24 se je nemudoma odpravila na kraj dogodka. Idiličen sprehod po idrijskih gozdovih je skalil srhljiv prizor.

Policijski trak, policista z belimi rokavicami iz lateksa in v daljavi srebrn polo, o katerem nam je pripovedoval bralec, so nakazali na tragedijo, ki se je pripetila sredi mirnih primorskih gozdov.

Na poti do kraja dogodka smo naleteli na zdravnico idrijskega zdravstvenega doma, ki je vidno pretresena zapuščala prizorišče in ni bila pripravljena podati izjave, svetovala je le, da naj raje ne hodimo na kraj dogodka. Tudi policista, ki sta opravljala ogled prizorišča, sta nam dejala, da nista pristojna za dajanje izjav, a v daljavi smo lahko videli, da je bil v avtu mrtev moški. Kot se je kasneje izkazalo, je mrtvi moški že od prejšnje srede pogrešani 40-letni Dejan Jeretič.

Policisti so v sporočilu za javnost zapisali, da pri ogledu niso odkrili znakov kaznivega dejanja.

Kot smo izvedeli od domačinov, ki so Dejana poznali,  je na dan izginotja partnerici pustil poslovilno pismo, v katerem se je zahvalil svojemu prijatelju, ki mu je pred časom pomagal iz finančnih težav, sicer pa naj bi pokojni, kot pravijo vaščani, imel veliko težav na delovnem mestu v podjetju Brus, d. o. o., Transport v Godoviču; tik pred izginotjem naj bi ga odpustili. Izvedeli smo, da naj bi bil Dejan v konfliktu z vodstvom podjetja, deležen naj bi bil tudi mobinga s strani nadrejenih.

 V Godovič ga je pripeljala ljubezen.

Potem ko smo z javne ceste fotografirali podjetje Brus, d. o. o., Transport in smo že odpeljali s kraja, se je za nami pripeljala gospa – predstavila se je kot predstavnica podjetja –, ki je zahtevala pojasnila, zakaj smo fotografirali sedež podjetja. Ob tem nam je potrdila, da je bil Dejan pri njih zaposlen, da je imel težave ter da ga v službo ni bilo včasih tudi po dva ali tri dni zapored. O razlogih, zakaj je pokojni izgubil službo, pa ni želela govoriti. Ob tem nam je dejala še: »Pazite, kaj boste pisali.« 

Ustavili smo se v lokalni gostilni, kjer so nam domačini iz Godoviča povedali, da pokojnega Dejana sicer niso dobro poznali, ker je prihajal iz drugih krajev, v Godovič ga je namreč pripeljala ljubezen.

Pokojni Dejan je bil pogrešan že od prejšnje srede.

Odziv podjetja Brus, d. o. o., Transport: Govorili smo s Simonom Brusom, ki je o obtožbah povedal: »Obtožbe, da je bil Dejan v našem podjetju izpostavljen mobingu nadrejenih, so neresnične. To najverjetneje trdi Dejanova družina, ki je prišla k nam že v času iskanja pogrešanega. Na situacijo je treba gledati obširneje, tudi doma ni bilo vse v najlepšem redu, sedaj pa vsi s prstom kažejo na nas. Na policiji vedo vse.«