Črna kronika

Poškodovani v nesreči na Letališču Portorož

Sašo Avramovič
18. 4. 2014, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na letališki stezi Letališča Portorož se je prevrnilo gasilsko vozilo s cisterno. Nesreča se je zgodila med gasilsko vajo, simulacijo letalske nesreče. Iz Aerodroma Portorož so sporočili, da so bile v prevrnjenem vozilu 3 osebe, ki so se poškodovale.

Pri opravljanju gasilske vaje-simulacije letalske nesreče je nekaj minut po deveti uri zjutraj prišlo na letališki stezi Letališča Portorož do nesreče z gasilskim kamionom letališke gasilske enote. Gasilski kamion (s cisterno) se je na letališki stezi prevrnil, potem ko naj bi ga v zavoju zaneslo.

Kot so v sporočilu za medije zapisali v Aerodromu Portorož, so se v času nesreče v vozilu nahajale tri osebe, ki so pri tem utrpele telesne poškodbe. Kot nam je povedala Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi pri Policijski upravi Koper, sta bila med tremi 2 gasilca, vsi trije pa so bili lažje poškodovani.

Kot so v sporočilu za medije zapisali v Aerodromu Portorož, so se v času nesreče v vozilu nahajale tri osebe, ki so pri tem utrpele telesne poškodbe.

Na kraju nezgode je bila zdravnica, ki zagotavlja zdravniško službo v okviru letališča Portorož. Na sam kraj nesreče sta prišli dve vozili Prehospitalne enote Izola z zdravniškimi ekipami ter dve vozili poklicne gasilske brigade Koper in pa eno vozilo letališke gasilske enote. Kot so še zapisali v sporočilu za medije, je bila poškodovanim nudena prva pomoč. Vse tri osebe so bile nato prepeljane v Splošno bolnišnico Izola. Naknadno so iz Aerodroma Portorož sporočili, da so dve osebi iz izolske bolnišnice odpustili, tretja oseba pa je še ostala na opazovanju.

Ogled nezgode na Letališču Portorož so prevzeli policisti policijske postaje Koper. O nezgodi je bil obveščen tudi letalski inšpektor ter Agencija za civilno letalstvo Republike Slovenije. Pri nesreči je na gasilskem vozilu nastala premoženjska škoda, so že zapisali v Aerodromu Portorož. Letališče je dlje časa ostalo tudi zaprto, in sicer do 14.30 ure.