Črna kronika

Tragedija, v kateri je televizijska zvezda ostala brez otroka

J.P.
16. 4. 2014, 12.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Igralko, ki si je po dobrih dveh tednih, ki jih je preživela s svojim dojenčkom, vzela nekaj časa zase, je ob vrnitvi domov pričakal grozovit prizor – njen sin je umiral v objemu očeta, s katerim sta skupaj zaspala na sedežni.

Steve Davis, zaročenec irske televizijske zvezde Leigh Arnold, je le-to spodbujal, naj si vzame nekaj časa zase, potem ko je večino časa preživela z njunim dva tedna in pol starim novorojenčkom Flynnom. Ko pa se je vrnila, je Flynna našla 'sivega' in brez življenja, medtem ko je oče spal.

Otroka je oživljal obupani oče, oživljali so ga reševalci, uro pozneje pa so ga v bolnišnici razglasili za mrtvega. Kot se izkaže, je podlegel sindromu nenadne smrti dojenčka, ki je tretji vodilni vzrok smrti dojenčkov. »Flynn je ležal na hrbtu. Videla sem njegovo celotno telo,« je povedala Leigh. Nato se je sesedla.

Otrok pred tem ni kazal bolezenskih znakov.

Steve je dojenčka hranil, nato pa z njim v naročju zaspal. Prebudili so ga šele kriki njegove zaročenke.  Policijska preiskava je zaključila, da krivca ni in da za dojenčka kaj več ni bilo mogoče narediti.