Črna kronika

Čebelar umrl zaradi čebeljega pika

STA/N.J.
15. 4. 2014, 17.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Niti nujna medicinska pomoč ni pomagala 44-letnemu čebelarju iz Zadra, ki je umrl deset minut po tem, ko ga je v vrat pičila čebela. Do tega je prišlo, ko sta s kolegom pregledovala panje. Čebelar je umrl v reševalnem vozilu po neuspešnih poskusih reanimacije, na svoji spletni strani poroča Slobodna Dalmacija.

Arhiv Svet24

Čebela ga je pičila v vratno arterijo pri ušesu.

Zdravniki v zadrski bolnišnici so ugotovili smrt, da je smrt povzročil anafilaktični šok. Gre sicer za zelo redek pojav - na milijon primerov te alergijske reakcije umre en človek, še poroča splitski časnik.

Kot je povedal kolega umrlega čebelarja, tega čebela ni pičila prvič, a še nikoli ni imel zaradi tega zdravstvenih težav. Kot je dodal, je čebela zašla pod kolegovo zaščitno kapo in ga pičila v vratno arterijo pri ušesu.

"Le minuto, dve po tem, ko ga je pičila, je dejal, da se ne počuti dobro. Imel je težave z dihanjem, dušilo ga je v prsih. Urgenca je prišla v desetih minutah, a ni več mogel ne stati ne sedeti. Obležal je s spremenjeno barvo kože, moder, otečen," je dogajanje opisal šokirani kolega.