Črna kronika

Prehiteval, trčil v brežino potoka in umrl

Gabrijel Toplak/M.J.
7. 4. 2014, 20.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nesreča motorista, ki je pri umikanju vozilu zapeljal levo in z motornim kolesom zapeljal s ceste, je pretresla domačine. Ti dnevno trepetajo za življenja motoristov.

PGD Slovenska Bistrica

Na regionalni cesti na relaciji Križni Vrh–Poljčane v naselju Spodnja Brežnica se je v petek popoldne zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik motornega kolesa je najprej prehiteval kolono vozil in nato še osebni avto, v katerem je bila voznica, ki naj bi s smerokazom nakazala, da bo v naslednjem odcepu zavila levo. Vozilu, ko je že zavijalo v levo, se je sicer poskušal izogniti, a je po približno desetih metrih zapeljal v levo in s ceste. Trčil je v strugo potoka, kjer je obležal in podlegel poškodbam. Na kraj nesreče so bili napoteni policisti in reševalci, cesta pa je bila nekaj ur popolnoma zaprta.

Vodja intervencije Milan Smrekar iz Prostovoljnega gasilskega društva Slovenska Bistrica je povedal, da je na intervenciji, ki je trajala skoraj štiri ure, sodelovalo 11 gasilcev z dvema voziloma. »V prvi vrsti smo z ustreznim ukrepanjem preprečili iztekanje goriva iz motorja v potok, kjer je končal, pomagali pa smo tudi reševalcem. Ko se je zvečerilo, smo namreč osvetljevali še kraj nesreče,« je pojasnil Smrekar in nadaljeval, da gre za cestni odsek, na katerem je najvišja dovoljena hitrost 90 kilometrov na uro.

Večji del res poteka v zavoju, še pravi, a ker je ta kar pregleden, od voznikov ne zahteva pretiranega znanja. In prav zaradi razgibane trase je ta regionalna cesta med številnimi motoristi izredno priljubljena, zato je domačine nesreča sicer pretresla, ne pa presenetila. Kot pravijo, številni v preglednih zavojih radi preizkušajo meje mogočega, na tem delu ceste pa se je zgodilo že kar nekaj prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi. »Zdaj, ko se bo vreme stabiliziralo in tudi otoplilo, jih lahko pričakujemo še več. Upam, da ne tako hudih. Dejstvo pa je, da je včasih videti, kot da bi bil tukaj poligon za norenje,« je dejal eden izmed domačinov.