Črna kronika

FOTO: Prijeli mariborska roparja grobov

J.P.
6. 4. 2014, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti PP Rače so pri svojem rednem delu in kontroli v prometu, 6. 4. 2014 ob 00.20, v naselju Starše ustavili in kontrolirali osebni avtomobil. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da so na vozilu nameščene ukradene registrske tablice, z vozilom je upravljal 27 letnik iz Maribora, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo na podlagi določil Zakona o varnosti cestnega prometa vozilo zaseženo in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Maribor.

Mediaspeed

V vozilu se je nahajal še sopotnik, 26 letnik iz Maribora, kateri je pri sebi imel manjšo količino prepovedane droge (konoplje). Zoper posestnika prepovedane droge bo uveden prekrškovni postopek, zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Oba navedena sta storilca-povratnika kaznivih dejanj.

Pri nadaljnjem pregledu vozila so policisti v vozilu odkrili in zasegli še 30 predmetov, in sicer nabožnih kipcev, križev in vaz. Ugotovljeno je bilo, da sta omenjena to noč, vse predmete odtujila na pokopališču v Markovcih in na mestnem pokopališču Ptuj, na Dornavski cesti.

Zoper oba so policisti, na podlagi 2. odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku odredili pridržanje do 48 ur, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Na PP Rače so je do sedaj oglasilo že več oškodovancev.