Črna kronika

Smučar na Voglu trčil v drevo in umrl

STA/M.J.
12. 3. 2014, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na Voglu se je danes nekaj minut nekaj po 10. uri zgodila huda smučarska nesreča. 47-letni smučar je namreč zapeljal s smučarske proge in se zaletel v drevo in kljub prvi pomoči na kraju nesreče podlegel poškodbam, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos.

Po besedah Kosa policisti vzrok nesreče še ugotavljajo, prav tako pa so o nesreči obvestili pristojno inšpekcijo za nadzor varnosti na smučiščih. Smučarske nesreče pa so se zgodile tudi v Železnikih, kjer so poškodovana smučarja reševali s helikopterjem in na Pohorju kjer si je smučarka poškodovala koleno. Oskrbeli so jo reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Iz Policijske uprave Nova Gorica so nam sporočili:

Na smučišču Cerkno (na smučarski progi Lom 3) se je danes, 12. marca 2014 ob približno 12.20 uri, zgodila smučarska nesreča, kjer sta trčila in pri tem utrpela predvidoma hude telesne poškodbe dva smučarja, in sicer 52-letna smučarka in 51–letni smučar.

Oba poškodovana smučarja so nato s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico na Jesenice. V zvezi s smučarsko nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Policisti okoliščine omenjene smučarske nesreče še ugotavljajo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.