Črna kronika

FOTO: Mati zaklala svoje tri hčerke

Č.K./M.J.
12. 3. 2014, 19.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kaj lahko pripelje mater, da brutalno umori svoje tri mladoletne hčere? To je vprašanje, s katerim se trenutno ukvarjajo preiskovalci. Ker jo je mož zapustil zaradi mlajše, je pograbila kuhinjski nož in v navalu silovite jeze ubila tri mladoletne hčere.

Prebivalci Lecca, mesta v italijanski pokrajini Lombardija, ne morejo razumeti, kako je lahko mlada mati ubila svoje tri mladoletne hčere. Kot so jo opisali preiskovalcem, je bila Elda, kakor so jo klicali sosedje, povsem normalna mama, a nedavna ločitev in težek položaj, v katerem se je znašla, sta ji, kot kaže, povzročila veliko jeze in razočaranja.

Eldira je po umoru svojih hčera poskusila storiti samomor.

Eldiro je namreč pred časom zapustil mož, ki se je odselil k mlajšemu dekletu, njo pa pustil samo v skrbi za njune tri hčere. A nihče si ni mogel misliti, da bo v navalu jeze z nožem pokončala svoje tri hčere, Simono (13), Keiso (10) in Sidny (4). Zadnja, ki jo je preteklo soboto slišala, je bila njena mama. »Slišala sem jo tisto dopoldne. Po navadi je ona poklicala, a tokrat je bilo drugače. Dejala mi je, da je obupana, da ima finančne probleme in da ne ve, kako jih bo rešila. Obljubila sem ji, da ji bom pomagala, a ona je kar naprej jokala,« je za lokalno televizijo povedala Eldirina mama.