Črna kronika

V Goriških brdih neznanec poškodoval domačina

PU Nova Gorica
11. 3. 2014, 14.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Včeraj, 10. marca 2014 nekaj po 8. uri zjutraj, je bila Policija obveščena, da sta se neznana mlajša moška spravila nad domačina v naselju Medana v Goriških Brdih in ga telesno poškodovala.

Zajem zaslonske slike

Ugotovljeno je bilo, da se je domačin (oškodovanec) včeraj zjutraj napotil proti bližnjemu vinogradu. Ko je prišel do glavne ceste je na podpornem zidu ob dovozni poti na njegovo dvorišče opazil dva mlajša moška, ki sta ga nagovorila v tujem jeziku (angleščini).

Kmalu zatem se je eden izmed njiju spravil nad oškodovanca, in sicer tako da ga je neznani mlajši moški večkrat s pestmi udaril po obrazu in telesu ter ga nato še obrcal. Drugi neznani mlajši moški pa je celotno dogajanje posnel z mobilnim telefonom. Po storjenem dejanju sta nepridiprava čez vinograd v smeri kraja Dobrovo. Oškodovancu so kasneje ustrezno zdravniško pomoč nudili v Zdravstvenem domu Kojsko, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel lahko telesno poškodbo (udarnine in odrgnine po celotnem telesu). Preiskava obravnavanega primera s strani novogoriških policistov poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, ki bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Policisti Policijske postaje Nova Gorica pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko pomagali pri razjasnitvi vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja, da pokličejo policiste na Policijsko postajo Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronska pošta: pp_nova_gorica.pung@policija.si) ali najbližjo policijsko postajo oz. interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

OPIS STORILCEV: Po sedanjih ugotovitvah sta bila omenjena neznana mlajša moška oblečena v črno trenirko, na glavi sta imela črno kapo, stara med 16 in 20 leti. Eden med njima je bil visok okoli 180 cm,vitke postave. Drugi pa visok okoli 170 cm, močnejše postave.