Do napada je prišlo danes v četrti Vazir Akbar Kan, v bližini libanonske restavracije, v kateri je bilo januarja ubitih 21 ljudi, od tega 13 tujcev. Priče so povedale, da so slišale le en strel. V tamkajšnji bolnišnici so kasneje povedali, da so moškega k njim pripeljali že mrtvega.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče. Medtem ko so odgovornost za januarski napad v isti četrti prevzeli talibanski uporniki, so odgovornost tokrat zanikali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Preverili smo pri naših mudžahedinih in niso vpleteni," je sporočil tiskovni predstavnik talibanov Zabiulah Mudžahid. "Odgovornosti za ta incident ne prevzemamo," je poudaril.

Dpa je sprva poročala, da je bil ubit novinar, ki je delal za nek britanski kanal. Do umora naj bi prišlo, ko se je skupaj s svojim prevajalcem vozil v avtomobilu.

Horner je bil star 51 let. Kot poročevalec švedskega radia je začel delati leta 2001, večinoma pa je pokrival Azijo in Bližnji vzhod.

Švedski nacionalni radio je kasneje sporočil, da je bil ubit njihov poročevalec. "Nils je bil eden od naših najboljših in najbolj izkušenih poročevalcev. Kar se mu je zgodilo, je grozljivo," je poudarila izvršna direktorica radia Cilla Benko. Dodala je še, da na radiu še skušajo ugotoviti, kaj natančno se je zgodilo.

Tiskovna predstavnica švedskega zunanjega ministrstva Linn Duvhammar je potrdila smrt švedskega državljana, starega nekaj čez 50 let. Kot so sporočili, je bil moški ustreljen v Kabulu in je ranam podlegel.