Črna kronika

V prometni nesreči hudo poškodovan motorist

M.J.
10. 3. 2014, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Škofjeloški policisti so včeraj okoli 16.30 v Gorenji vasi obravnavali 25-letnega domačina, ki je med vožnjo avtomobila v prometu izsilil prednost motoristu in povzročil prometno nesrečo, v kateri se je motorist hudo telesno poškodoval. Zaradi nesreče je bil promet krajši čas oviran.

Zajem zaslonske slike (simbolna fotografija)

V nesreči policisti preverjajo razloge za sum, da je bilo z dejanjem povzročitelja nesreče storjeno kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa.

Opozarjamo, da so motoristi že na cestah, saj je vreme lepo, a kljub temu še vedno zelo spremenljivo. Poleg tega ostali udeleženci v cestnem prometu motoristov še niso vajeni in jih lahko hitro spregledajo. Zato morajo biti motoristi izjemno previdni. Vozijo naj tudi strpno, predvsem pa naj prilagodijo vožnjo razmeram na cesti, na kateri so še vedno vidne posledice zime.

Ostali udeleženci pa naj pozorno spremljajo dogajanje v prometu tako v vzvratnih kot tudi stranskih ogledalih. Pri vključevanju na prednostno cesto naj upoštevajo prednost voznikov, ki vozijo po prednostni cesti in se dobro prepričajo o prosti poti.