Črna kronika

So hoteli starejšo gospo zažgati živo?

Gabrijel Toplak
5. 3. 2014, 19.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Stanovanjska hiša, v kateri je še pred tednom dni stanovala 79-letna Ana Jurgec, zdaj sameva. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Cirkulane in Bukovci so, kot smo poročali, prejšnji teden v noči na četrtek nekaj čez polnoč gasili požar na njeni stanovanjski hiši v naselju Pristava v občini Cirkulane.

Gabrijel Toplak

Ognjene zublje je najprej opazil njen vnuk Darko Orlač, ki živi nedaleč stran. »Na balkonu sem prižgal cigareto, ko sem videl bel dim iz babičine hiše. Stekel sem tja, jo prebudil in pospremil iz hiše,« se spominja Orlač.

Poveljnik tamkajšnjih gasilcev Ivan Tetičkovič je za časopis Svet24 povedal, da so bili nemudoma na kraju požara, saj jim je bila lokacija poznana. »Ugotovili smo več žarišč, najhuje pa je bilo v kopanici, kjer je bilo okno razbito. Začeli smo reševati kuhinjo, saj so vrata, ki so jo ločevala od kopalnice, že bila v plamenih. Gasili smo tudi zunaj in samo na podstrešju našteli tri žarišča,« je pojasnil Tetičkovič, ki je glede na večletne izkušnje v gasilstvu dodal, da je veliko indicev, ki kažejo, da je bil požar res podtaknjen. Slednje bi lahko potrjeval tudi velik črn napis na zunanji steni: Darko in izdajalka sta dobila svoje.

Gasilci so ugotovili več žarišč. 

Po podatkih policije, ki si je ogledala požar, je nastalo za okoli 8000 evrov materialne škode, ob našem obisku v Cirkulanah pa so sosedi, ki ne želijo biti imenovani, povedali, da bi lahko bil razlog za požig hiše zapuščina. Vnuk naj bi namreč v kratkem dedoval še preostali del hiše Ane Jurgec, kar naj bi močno razjezilo njuno sorodnico, vendar Orlač poudarja, da ni z nikomer v sporu. Ker želi hišo čimhitreje obnoviti, prosi dobre ljudi, da mu kakorkoli pomagajo, denimo z gradbenim materialom, keramičnimi ploščicami, pohištvom in podobnim. Uredil si bo tudi prevoz, dosegljiv pa je na telefonu 068/195-999.