Črna kronika

Zaradi zaščite pred mrazom so pili antifriz in umrli ...

N.J.
5. 3. 2014, 13.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Brezdomci na ulicah italijanskega glavnega mesta umirajo kot po tekočem traku. Do sedaj so našli že deset trupel, a bojijo se, da bo število žrtev še naraslo.

Kot ugotavljajo policisti, brezdomci umirajo zaradi pitja antifriza, sredstva proti zmrzovanju. "Če so brezdomci včasih umirali zaradi prevelikih količin alkohola, so si ti brezdomci izbrali hitro, a zelo bolečo smrt," poročajo italijanski mediji. 

Brezdomci pijejo 'antifriz'.

Konec januarja so policisti našli dva romunska brezdomca, stara 46 in 47 let. Oba sta umrla v bolnišnici. Kot so ugotovili, sta bila pred smrtjo oba na letališču, kjer so našli tudi zadnjo žrtev. Oba sta, kot je pokazala obdukcija, popila antifriz. Pri treh žrtvah, najdenih v začetku januarja in februarja, so tudi našli steklenice s tekočino proti zmrzovanju. Zadnjo žrtev so našli na parkirišču pri letališču, truplo pa naj bi tam ležalo že mesec dni. Policisti so sporočili, da je zaenkrat vsaj deset žrtev, a da še čakajo rezultate obdukcije, da bi lahko z gotovostjo potrdili vzrok smrti. 

roma.corriere.it

Steklenice sredstva proti zmrzovanju, ki so jih našli poleg treh trupel, naj bi bile celo iste blagovne znamke. Med poizvedovanjem so ugotovili, da naj bi se med brezdomci razširila vest, da pitje te 'posebne tekočine' pomaga, da lažje preživijo mrzle noči. Kdo jih je v to prepričal, še ne vedo.