Črna kronika

Grozljivo! Po 8 letih rešena iz hiše groze!

N.J.
4. 3. 2014, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Italijanski policisti so ob hišni preiskavi naleteli na grozljiv prizor - v hiši je bila osem leta zaprta povsem izstradana 36-letnica, ki ves ta čas ni imela nobenega stika z zunanjim svetom. Policisti so že aretirali njeno mati.

leggo.it

Do 36-letnice, ki je kar osem let živela v ujetništvu pri svoji mami, so se dokopali policisti v Napoliju. Ko so vdrli v hišo, so v njej zagledali kupe smeti. V hiši ni bilo ne vode in ne luči. 36-letna Chiara je tako v grozljivih razmerah živela kar 8 let. Mati naj bi ji nosila le hrano - kot pravijo priče, je prišla do hiše, odložila vrečko, zaklenila vrata in odšla. Hči je bila tako ves ta čas v hiši sama.

leggo.it

Mati živela nekaj metrov stran

Policisti so 36-letnico takoj, ko so jo osvobodili, odpeljali v bolnišnico, nato pa aretirali njeno mamo, 69-letno upokojeno učiteljico Roso S.. Pridržali so še tri osebe - Chiarino teto in še dve osebi, ki naj bi vedeli, kaj sedogaja. Eden od njiju naj bi bil vratar stavbe, ki naj bi vedel, da se v stanovanju nahaja Chiara, a je povedal, da se mu niti sanjalo ni, da živi v takih razmerah. Ženska naj bi se vratarju sicer večkrat pohvalila, da ima v Toscani vnuka in vratarju je celo pokazala njegove fotografije. Ni pa menda nikogar nikoli pustila niti v bližino vrat stanovanja. Mati 36-letnice je s svojo sestro živela nekaj metrov stran od hiše groze. Žrtev ima sicer tudi brata, ki živi v drugi regiji, policisti pa so kontaktirali tudi njega. 

leggo.it

 

Zaenkrat še ugotavljajo njeno zdravstveno stanje

Chiara se trenutno nahaja v bolnišnici, zdravniki pa še ugotavljajo, kakšno je njeno zdravstveno stanje. Ugotavljajo tudi, ali ima dekle morda mentalne težave. Kot so doslej ugotovili reiskovalci, mati hčerke nikoli ni sprejemala. Dekle je uspešno maturiralo in se vpisalo na fakulteto.

leggo.it

Sosedom se ni niti sanjalo

Ženska, ki živi nad stanovanjem, v katerem je bila zaklenjena žrtev, je dejala: "Vse skupaj se mi zdi neverjetno! Sploh ne razumem, kako smo lahko živeli tukaj in nihče ni opazil, kaj se dogaja. Čutim se krivo. Poznam jo 13 let. Spomnim se, da sem ju nekoč srečala skupaj. Chiara se mi je zdela nekoliko nervozna, a iz spoštovanja do gospe nisem nič vprašala. Z možem sva ju večrat slišala, kako sta se prepirali, zadnje čase pa nič več. Nobenega glasu iz stanovanja." A ženska je nedavno povprašala mati po hčerki. "Vprašala sem, kje je hči, mati pa mi je rekla, da študira ma univerzi, da ne živi več v tem stanovanju. Srečala sem jo z vrečkami v rokah, vljudno sva se pozdravili in to je vse."

leggo.it

Mati trdi, da je bila hči svobodna

Kot je dejala mati 36-letnice, hčerke nikoli ni zapirala v hišo - Chiara naj bi lahko kadarkoli zapustila hišo, če bo hotela. Kot je pojasnila, je hči zavračala vse stike z zunanjim svetom in naj bi imela izpade če je v hišo poleg matere vstopila še katera druga oseba. Glede grozljive nehigiene v stanovanju je pojasnila, da zadnjih nekaj tednov ni utegnila pospravljati, čeprav ni mogoče, da bi se v nekaj tednih v stanovanju nabralo toliko smeti.