Črna kronika

Požar v hiši starejše ženice bi lahko bil podtaknjen

G.T./N.J.
27. 2. 2014, 10.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Noč iz srede na četrtek bodo lahko gasilci prostovoljnih gasilskih društev Cirkulane in Bukovci označili kot neprespano. Nekaj čez polnoč je namreč zagorelo na podstrešju stanovanjskega objekta v naselju Pristava v občini Cirkulane.

Arhiv PGD Cirkulane

Poveljnik tamkajšnjih gasilcev Ivan Tetičkovič je po intervenciji povedal, da so bili o požaru obveščeni ob 0.57 preko pozivnikov, z gasilskimi vozili pa so izvozili že osem minut kasneje. "Na intervenciji je sodelovalo 18 gasilcev, vsako gasilsko društvo pa je imelo na terenu po dve vozili. Ogenj, ki se je razširil v stanovanjski hiši, v kateri živi starejša ženka, smo do jutra pogasili. K sreči je stanovalko pravočasno odpeljal iz hiše njen vnuk, ki stanuje nedaleč vstran in je opazil ognjene zublje. Ti so popolnoma uničili kopalnico, instalacije ter aparate v njej," je pojasnil Tetičkovič.

Nastalo je za okoli 8000 evrov materialne škode.

Požar podtaknjen?

Po podatkih policije, ki si je ogledala požar, je nastalo za okoli 8000 evrov materialne škode. Napisi na fasadi goreče hiše, povezani z vnukom in njegovo partnerko, pa naj bi že med gašenjem nakazovali, da je bil požar podtaknjen. Slednjo možnost je ekipi časopisa Svet24 potrdil tudi Tetičkovič: "Gasilci smo seznanjeni, da se ogenj v požaru širi postopoma, v tem primeru pa je bil ogenj že ob našem prihodu isto močan na več mestih." Tamkajšnji domačini sicer ne upajo ugibati, kdo bi lahko škodoval starejši ženici, a smo neuradno vseeno dobili podatek, da se je nekdo že večkrat spravil nad tega fanta, ki naj ne bi storil ničesar narobe. Razlog za nesoglasja, domnevajo, je njegovo dekle.