Črna kronika

Na glavo mu je zlil celo vedro smrdečih fekalij

S.R.
25. 2. 2014, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ali veste, kako so se včasih, še preden so imeli naši udobni domovi urejeno kanalizacijo, ljudje v mestih znebili fekalij in odpadkov? Tako, da so jih zlili skozi okno. Če si imel nesrečo in si se takrat sprehajal po ulici, si pač dobil pošiljko neposredno na glavo. Nekaj podobnega se je zgodilo priljubljenemu hrvaškemu književniku Anteju Tomiću.

Neznani moški je namreč v nedeljo nanj zlil vedro s fekalijami, medtem ko je sedel v nekem gostinskem lokalu sredi Splita. Šlo naj bi za mlajšega moškega, ki si je obraz zakril z očali in kapo s ščitnikom za sonce, policisti pa ga še iščejo. Kot je policiji v nedeljo zvečer povedal Tomić, je s prijateljem sedel na osrednjem splitskem trgu, ko je naenkrat začutil naliv nečesa smrdečega. »Videl sem nekega moškega z videzom mestnega tepčka, ki je imel kapo s ščitnikom za sonce in temna očala,« je povedal Tomić. Njegovi prijatelji so dodali, da je napadalec dejal: »No, zdaj pa imaš in lahko znova pišeš o meni.« Tomića naj bi po dejanju tudi fotografiral.

»Jasno mi je, da gre za nesrečneža, frustriranega osebka,« je še izjavil 44-letni Tomić. Dodal je, da se ne počuti kot žrtev, ker so ljudje zaradi svojega pisanja doživeli veliko hujše stvari, je poročal hrvaški Jutranji list, za katerega Tomić redno piše satirične kolumne. Tomić je avtor več knjig, med drugim tudi uspešnic, kot sta Kaj je moški brez brkov in Nič nas ne sme presenetiti, po katerih je napisal tudi scenarija za celovečerca. Je tudi nagrajenec hrvaškega novinarskega društva.

 

Poudarek: Nenadoma ga je oblilo nekaj smrdečega.