Črna kronika

Odkrili smo, kdo se skriva za pedofilskimi vabili, ki so preplavila Facebook

S.R.
26. 2. 2014, 06.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mariborčan, skrit za imenom Marko Gortes je preko Facebooka komuniciral z več mladoletniki in jih odkrito nagovarjal k spolnim odnosom. Odpravili smo se po sledeh in prišli do šokantnega odkritja, kdo se skriva za tem vzdevkom.

Številni uporabniki Facebooka so bili danes zgroženi nad zapisom pogovora med nekom, ki se skriva za profilom Marko Gortes in neznanim mladoletnim otrokom. Pogovor je z ekrana s fotoaparatom posnela zgrožena mama, ki je kasneje vse skupaj objavila tudi na Facebooku. Kot pričajo slike naj bi se pogovor odvijal ta konec tedna. Na policijski upravi Maribor, od koder naj bi bil domnevni predator, o omenjenem dogodku v času našega klica še niso bili obveščeni, so pa po našem obvestilu nemudoma sprožili vse potrebne postopke. Pedofil s psevdonimom Marko Gortes je v kratkem pogovoru trinajstletnika že po nekaj spoznavnih besedah povabil na sprehod v Maribor in ob tem kot kraj srečanja navedel naslov Ljubljanska cesta 52.

Odpravili smo se po sledeh pedofila in odkrili, da ime resničnega storilca sicer ni Marko Gortes, a je zelo podobno. Razlika je le v eni črki. Toda, ali gre res za pedofila? Šokantno zgodbo si lahko preberete v današnji številki časopisa Svet24.