Črna kronika

Zaradi nepravilnosti globa za kršitelja, tožilec pa razrešen

STA/M.J.
27. 12. 2013, 09.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zaradi nepravilnosti pri projektu Šou gleda v svet je vodjo projekta Lenarta Grkmana in predsednika ŠOU v Ljubljani Roka Likoviča doletelo plačilo 75 evrov globe. Medtem pa so tožilca Luko Tetičkoviča, ki je vložil tožbo, zaradi odtekanja informacij razrešili in mu naložili plačilo 700 evrov kazni, poroča današnji Dnevnik.

Facebook

Projekt Šou gleda v svet je bil izpeljan julija, ko je 19 študentov za slaba dva tedna odpotovalo v Kanado in tam spoznavalo način življenja, navade, folkloro in poslovno etiko. V proračunu je bilo za to predvidenih 27.000 evrov. V Študentski iskri so bili do takšne "razsipnosti" kritični, organizatorjem pa so tudi očitali, da za potovanje niso pridobili treh ponudb, kot to predvideva pravilnik o finančnem poslovanju. Tožilec Študentske organizacije univerze (ŠOU) v Ljubljani Luka Tetičkovič je zato novembra vložil tožbo.

Likovič je očitke zavrnil in zatrdil, da je bil postopek izpeljan povsem v skladu s pravili, kar pa po poročanju časnika ni čisto res, saj je tako Likoviča kot Grkmana doletela globa v višini 75 evrov za lažjo kršitev, neke vrste opomin za neustrezno delovanje, s katerim pa ni nastala škoda ali pa je bila ta majhna. Oba sta se na odločitev senata že pritožila.

Tetičkovič pravzaprav ni presenečen nad razpletom, saj pravi, da praksa inovativnega tolmačenja pravilnikov in aktov ni nova. "Skrb zbujajoče pa je, da glede na sklep senata predsedstvo očitno lahko dobavitelju nakaže poljuben znesek brez kakršnega koli podpisanega dokumenta, zgolj na podlagi računa." Ustno sklenjene pogodbe senat namreč ni zanikal, saj v pravilniku nikjer ne piše, da mora biti ta "podpisana", je še poročal časnik.