Črna kronika

Sosedski spor: streljanje zaradi pasjega kakca

19. 12. 2013, 10.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pes 62-letnega moškega se je podelal na travnik 54-letnika, kar je sprožilo velik spor med sosedoma. Prepir zaradi pasjega kakca jima je povsem ušel iz rok in prišlo je do strelskega obračuna.

Slika je simbolična

Ne, ni se zgodilo v Sloveniji, ampak v Misisipiju. Vsaj tokrat. Dvainšestdesetletni Jerry Blasingame je bil obtožen oboroženega napada na štiriinpetdesetletnega Terryja Tehneta. Tehnet je bil jezen, ker je bil prepričan, da se je Blasingamov kuža podelal na njegovi trati. Vanj je nameril puško in ustrelil.

V soseski nič novega ...

Tehnet ni v smrtni nevarnosti, proti njemu pa je bila podana ovadba. Policiji je povedal, da je svojega soseda obiskal, da bi se pritožil glede pasjega kakca na svojem posestvu. Skočila sta si v lase: vsak trdi, da ni on prvi privlekel orožja na dan. »Dvakrat je ustrelil, jaz pa sem pač prav tako odgovoril s strelom,« je povedal Blasingame. Tehnet pa trdi, da je Blasingame prvi streljal s puško, zato je iz avta vzel pištolo in ustrelil nazaj. Kot je dejal, je bil ustreljen v obe roki, rame in prsi. Šerifov namestnik Billy Barber je izjavil: »Lastniki hiš in zemlje morajo spoštovati posest drug drugega. Če se vam je kuža podelal na dvorišču, pokličite predstavnike zakona. Ne vzemite zadeve v svoje roke."