Črna kronika

Čistilka »zašila« narkomana

R.M.
16. 12. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti so bili pred dnevi obveščeni, da je čistilka v enem od piranskih lokalov zalotila moškega, ki je kradel, nato pa s kraja pobegnil. Kljub temu ga je uspela fotografirati z mobilnim telefonom in tako občutno pripomogla k preiskavi kaznivega dejanja.

Arhiv Svet24
Če kljub preventivnim ukrepom pride do vloma, je treba takoj poklicati telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Policisti so namreč na podlagi fotografije takoj spoznali, da imajo opraviti s starim znancem; 41-letnim Pirančanom, odvisnikom od drog. Možakar je iz lokala pobral denar in nekaj hrane.

Takoj za tem so bili policisti obveščeni še o drugem vlomu v lokal na drugem koncu Pirana, kjer je storilec vse prebrskal, vendar ni nič odnesel. Z ogledi krajev kaznivih dejanj je bilo ugotovljeno, da je storilec isti.

Policisti so 41-letnika še isti dan prijeli in mu doma zasegli več ukradenih predmetov ter jih vrnili lastnikom. Zoper Pirančana je bilo odrejeno pridržanje zaradi vlomov, na okrožnem državnem tožilstvu v Kopru pa so ga zaslišali zaradi sumov storitve 11 kaznivih dejanj, in sicer tatvin in vlomov.

Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Kot so še sporočili iz koprske policijske uprave, je moški v preteklosti že odsedel zaporno kazen zaradi premoženjskih deliktov.