Črna kronika

V hišnem priporu peterica, ki je ukradla za 27.500 evrov goriv

STA/M.J.
13. 12. 2013, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ljubljanski policisti so odvzeli prostost petim osebam zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine, prikrivanja in ponarejanja listin. Peterica je med februarjem in novembrom na bencinskih servisih ukradla približno 20.000 litrov pogonskih goriv in s tem povzročila za okoli 27.500 evrov materialne škode. Vsi so v hišnem priporu.

Dolenjski list

Policisti so v dalj trajajoči kriminalistični preiskavi ugotovili, da so štirje osumljenci iz Ljubljane in osumljenka, stari od 17 do 21 let, pri tatvinah goriva na bencinskih servisih na območju Ljubljane delovali v različnih skupinah, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Med tatvino so uporabljali različna motorna vozila od osebnih do kombiniranih vozil. Gorivo so kradli tako, da so ga točili v rezervoar oz. v plastične posode, ki so bile nameščene v vozilih, na primer na zadnjem sedežu, v prtljažniku in podobno.

V nekaterih primerih so na takšen način odtujili tudi do 1000 litrov goriva na dan. Vsaj v 25 primerih so ugotovili, da so uporabili ukradene registrske tablice, v skoraj 80 primerih pa so te priredili oz. delno prekrili, občasno pa so gorivo kradli z vozili brez registrskih tablic.

Glede na število, znamke in tipe vozil, ki jih je peterica uporabila, obstaja verjetnost, da so kazniva dejanja izvrševali po naročilu. V preiskavi so jim zasegli tudi posode, s katerimi so ukradeno gorivo prevažali.

Osumljene so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje odredil hišni pripor.