Črna kronika

Ustrelil dve ženski in ranil enega moškega, nato pa zbežal s kraja zločina

M. R.
9. 12. 2013, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Neznanec v Zagrebu ustrelil dve ženski in ranil enega moškega, nato pa zbežal s kraja zločina. Hrvaška policija intenzivno preiskuje zločin, ki je v petek zvečer pretresel mirno sosesko v Zagrebu. Prva žrtev morilca je bila 55-letna Vukosava. Ko je odprla vrata družinske hiše, jo je neznanec ustrelil v glavo. Nato je prihitela njena 53-letna sestra Milica, ki jo je moški prav tako ustrelil.

Arhiv Svet24

Na hodniku se je prikazal še Miličin soprog Stipo in se spopadel z morilcem. Po dogodku so ga oskrbeli v bolnišnici. Kot je povedal preiskovalcem, mu je žena umrla pred očmi.

Policija glede motiva umora za zdaj tava v temi. Kriminalisti naj bi preiskovali dolgove sina umorjene Vukosave, Slavka, ki se je pred kratkim preselil v Berlin, pa tudi zasebno življenje umorjene Vukosave. Obstaja namreč možnost, da sta se njena sestra in mož znašla na napačnem kraju ob napačnem času, prava tarča pa naj bi bila ravno 55-letnica.

Sosedje sicer pojasnjujejo, da so videli avtomobil, ki se je le nekaj trenutkov pred streljanjem peljal mimo hiše 55-letne Vukosave, voznik pa je menda vztrajno trobil. Kakorkoli, lov za morilcem se nadaljuje.