Črna kronika

Zaradi nedavne prometne nesreče prijeli šest cestnih delavcev

STA/M.J.
9. 12. 2013, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Hrvaška policija je danes prijela šest delavcev podjetja Hrvaške avtoceste (Hac) zaradi prometne nesreče na avtocesti med Zagrebom in Splitom pri predoru Krpani, v kateri so 30. novembra umrle tri osebe, ena pa kasneje v bolnišnici.

Zajem zaslonske slike

Kot poročajo hrvaški mediji, gre za delavce, ki so bili pristojni za vzdrževanje ceste, na kateri se je zgodila nesreča. Poleg delavcev, ki so zadolženi za pregled cestišč in tehnični nadzor prometa, naj bi prijeli tudi pomočnika direktorja sektorja za vzdrževanje v Hacu, poroča Jutarnji list na svoji spletni strani.

Strokovna komisija Haca je med preiskavo namreč ugotovila, da je bil vzrok verižnega trčenja poledica zaradi nepričakovanega dežja, ki je zmrzoval na cestišču.

V Hacu so ocenili, da ni šlo za napako delavcev zimske službe in so prejšnji teden zavrnili ponujene odstope članov uprave svojega podjetja za vzdrževanje.

Policija pa je danes prijela šest delavcev, ki menda niso pravočasno ukrepali in avtoceste posuli s soljo, s čimer bi preprečili, da bi cestišče zaledenelo.

Nesreča se je zgodila, ko je avtobus brez potnikov v zgodnjih jutranjih urah prebil ogrado na avtocesti in zapeljal na nasprotni pas. Vanj naj bi nato trčilo okoli dvajset vozil, od tega dva tovornjaka.

Na kraju nesreče so umrle tri osebe, 17 pa je bilo ranjenih, od tega devet huje. Prejšnjo soboto je v zagrebški bolnišnici umrla ena izmed devetih huje ranjenih oseb.