Črna kronika

V trčenju vlaka in tovornjaka v Indoneziji več mrtvih

STA/M.J.
9. 12. 2013, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Potniški vlak je danes v indonezijski prestolnici Džakarta trčil v tovornjak z gorivom, pri čemer je umrlo najmanj pet ljudi, več kot 30 pa jih je bilo po navedbah policije ranjenih. Trčenje je povzročilo eksplozijo, prvi vagon vlaka pa je zagorel, poročanje medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

Reuters

Do nesreče je prišlo na jugovzhodnem robu Džakarte. Po trčenju je iztiril in zagorel prvi vagon, namenjen ženskam. Oblasti so potrdile smrt najmanj petih ljudi, vključno s strojevodjo. Nekateri od ranjenih so po poročanju medijev utrpeli resne opekline, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po ocenah pristojnih je bilo na vlaku v času trčenja okoli 600 ljudi, a so večino uspeli evakuirati. Potniki, ki se jim je uspelo rešiti iz vlaka, poročajo o paniki, ker da se vrat za zasilni izhod ni dalo odpreti. Na pomoč naj bi prihiteli lokalni prebivalci, ki so razbili okna.

Tovornjak je po navedbah navedbah državnega železniškega podjetja zapeljal na progo, medtem ko so se spuščale zapornice, poroča francoska tiskovna agencija AFP.