Črna kronika

Slovenec umrl v karavanškem predoru

STA / J. P.
9. 12. 2013, 09.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na avstrijski strani predora Karavanke je davi prišlo do hude prometne nesreče s smrtnim izidom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Voznik tovornjaka s slovensko registracijo se je zaletel v podporni steber galerije pred izhodom iz predora. Predor je do nadaljnjega zaprt v obe strani, poroča APA.

Tovornjak je ob trčenju zagorel in posredovati so morali gasilci. Ko so iz vozila rešili voznika, ni več kazal znakov življenja, njegove identitete pa še niso ugotovili, je za APA povedal predstavnik lokalnih gasilcev Wolfgang Gabrutsch.

Avtocesta je za zdaj do nadaljnjega zaprta v obe smeri.

Avtocesta je za zdaj do nadaljnjega zaprta v obe smeri, po navedbah Gabrutscha pa bi to lahko trajalo tudi dlje časa. Preverjajo tudi, kako je s statično stabilnostjo stebra, v katerega se je zaletel tovornjak, še poroča APA.

Avstrijski avtomobilski klub ÖAMTC zaradi zaprtega prehoda skozi karavanški predor priporoča voznikom obvoz preko Ljubelja ali Korenskega sedla ali pa preko prehoda v Italijo. Za nadaljnjo pot na Hrvaško pa predvsem voznikom tovornih vozil priporočajo prehod Šentilj, še poroča APA.