Črna kronika

V Krškem naj bi ob požaru v hiši umrl prostovoljni gasilec

STA / J. P.
8. 12. 2013, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V Krškem je dopoldne zagorelo v najstarejšem objektu v Krškem - stanovanjski hiši, v kateri je bil v času požara moški. Hudo poškodovanega so ga reševalci odpeljali v bolnišnico, moški pa je po zadnjih informacijah Policijske uprave (PU) Novo mesto umrl.

Dolenjski list

Na PU Novo mesto so bili o požaru obveščeni nekaj po 11. uri. Na kraj so bile napotene interventne službe. Gasilci PGE in PGD Krško so požar omejili in pogasili, policisti so zaprli Cesto krških žrtev. Vstopili so v objekt in našli hudo poškodovanega moškega, ki je bil v času požara v stanovanjski hiši in ni kazal znakov življenja.

Neuradno naj bi bil vzrok požara plinska pečica, ki jo je moški uporabljal za ogrevanje prostorov.

Po poročanju Radia Krka je v objektu zagorelo okrog 9. ure. Ti so neuradno izvedeli,  da je bil moški, letnik 1959, tudi član prostovoljnih gasilcev. Neuradno naj bi bil vzrok požara plinska pečica, ki jo je moški uporabljal za ogrevanje prostorov. Več bo znano po preiskavi.

Policisti bodo opravili ogled, ko bodo razmere to dopuščale. Vzrok smrti 54-letnega moškega bo znan po opravljeni sanitarni obdukciji.

Zaradi gašenja požara je zaprta Cesta krških žrtev med policijsko postajo in zdravstvenim domom. Obvoz je mimo hidroelektrarne, je navedeno na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.