Črna kronika

Mrtvega ptujskega gostinca so našli zaposleni

G.T.
6. 12. 2013, 14.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policija je bila danes, nekaj minut po sedmi uri obveščena, da so v gostinskem lokalu na Ptuju našli mrtvega 59-letnega lastnika lokala. Na kraju so mrtvoglednica, policisti, mariborski kriminalisti, ki bodo opravili ogled, pod vodstvom ptujske dežurne preiskovalne sodnice in ob navzočnosti ptujske dežurne državne tožilke.

G.T.

Delavci centra, v katerem je salon pohištva, talnih oblog, senčil in še nekaj drugih obratov, kjer se je domnevno zgodil zločin so bili vidno pretreseni. Ena od delavk je s solzami v očeh izrekla: „Zgodila se je tragedija.“

Kot vse kaže pa je informacija o tragičnem dogodku podjetnika Branka Klinca iz Spuhlje v Mestni občini Ptuj potovala nadvse bliskovito. »V zadnjem času je imel težave z alkoholom in kolikor vem, se je pogosto zgodilo, da je prespal kar v lokalu.“ pojasnjuje eden od znancev žrtve.  

 Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je nekaj po poldnevu povedal, da gre za sum storitve kaznivega dejanja umora, policisti in kriminalisti pa še opravljajo ogled kraja dogodka. "Zbirajo se vsa relevantna obvestila in dokazi. Zaenkrat kaže, da gre za nasilno smrt," je povedal Munda. Policijo so o najdenem truplu obvestili zaposleni v gostilni, v kateri so se sicer zadrževali večinoma domačini. "Kaže, da je nastopila smrt nekje v zgodnjih jutranjih urah," je sklenil Munda.