Črna kronika

Darinka ni bila prva, ki se je pognala v globino

Gabrijel Toplak
5. 12. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Parkirni prostor pred stanovanjskim blokom na Prušnikovi ulici 44 v Mariboru so v torek zgodaj zjutraj zasedli reševalci in gasilci, ki so žal zaman poskušali rešiti starejšo žensko, ki je padla iz sedmega nadstropja in končala na strehi atrija. Še v ponedeljek se med pogovorom s sosedo ni pritoževala nad ničimer.

G.T.

Stanovalci Prušnikove ulice v Mariboru, ki imajo okna ali balkone proti vzhodu, so imeli v torek povsem nevsakdanjo budnico, saj so jih namreč prebudile gasilske sirene. Razlog? Uprava za zaščito in reševanje je tega jutra poročala o tragediji v Mariboru, saj je ob 5.10 tamkajšnja stanovalka padla iz sedmega nadstropja stanovanjskega bloka na streho atrija na Prušnikovi 44 in zaradi hudih poškodb umrla na mestu dogodka. Mariborski poklicni gasilci so jo ob pomoči avtolestve sicer prinesli iz atrija, a ji reševalci nujne medicinske pomoči niso mogli več pomagati.

Še isti dan po tragediji večina tamkajšnjih stanovalcev, ki so bili v torek dopoldne doma, ni mogla dojeti, da se je to v resnici zgodilo. Večina jih je nemo postopala pred blokom, stikala glave in se po tihem pogovarjala ter pogledovala v sedmo nadstropje proti oknom, ki so jih v tem stanovanju pred kratkim na novo namestili in od koder se je Darinka Zagoranski pognala v globino.

Na dan pa je prišlo tudi, da to ni bila prva smrtna žrtev v tem bloku. Več pa si preberite v današnji izdaji časopisa Svet24!