Črna kronika

Številni mrtvi v iztirjenju vlaka

STA/M.J.
4. 12. 2013, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V iztirjenju vlaka na severu Bangladeša so danes umrli najmanj štirje ljudje, potem ko so domnevni opozicijski aktivisti odstranili tirnice. Ranjenih je bilo 50 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Na poziv opozicijske zveze od minulega tedna prihaja do blokad železniških, cestnih in vodnih povezav.

Reuters

Opozicijski aktivisti, ki nasprotujejo januarskim parlamentarnim volitvam, naj bi bili krivi za nesrečo, v kateri so iztirili trije vagoni in lokomotiva hitrega vlaka v severnem okrožju Gaibandha. Več deset potnikov je po podatkih železnice še ujetih pod razbitinami.

Reuters

Dva osumljenca so prijeli. Po navedbah policije gre za privrženca islamističnega gibanja Džamat-e-Islami, ki ne sme kandidirati na volitvah in je povezano z glavno opozicijsko Nacionalistično stranko Bangladeša (BNP) bivšega premiera Haleda Zie.

Reuters

Več kot 60 ljudi je bilo ubitih v nasilju od lanskega oktobra, ko je opozicija pod vodstvom BNP začela množično kampanjo, s katero želi doseči odstop premiera Šejka Hasina pred volitvami 5. januarja in oblikovanje prehodne tehnične vlade, ki bi nadzirala potek volitev. BNP na volitvah ne kandidira, obstaja pa možnost, da bodo volitve preložili, navaja francoska tiskovna agencija AFP.