Črna kronika

Aretiran 1350-krat

3. 12. 2013, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Henry Earl iz Kentuckyja je pred kratkim praznoval svoj 64. rojstni dan. Praznoval pa ga je, kot že tolikokrat, za zapahi in je pravi jetniški tič. Kar v osnovi ni nič nenavadnega, če ne bi imel Henry svojevrstnega rekorda. Tik pred rojstnim dnevom so ga namreč aretirali tisočtristopetdesetič.

Henry Earl iz Kentuckyja je pred kratkim praznoval svoj 64. rojstni dan. Praznoval pa ga je, kot že tolikokrat, za zapahi in je pravi jetniški tič.

Kar v osnovi ni nič nenavadnega, če ne bi imel Henry svojevrstnega rekorda. Tik pred rojstnim dnevom so ga namreč aretirali tisočtristopetdesetič. In kolikor vemo, nihče drug v zgodovini človeštva ni bil tolikokrat aretiran. Pravzaprav nihče ni niti blizu. Njegova kariera majhnega kriminalca se je začela pred približno štirimi desetletji in je postal prava zvezda. Ne zaradi kriminalnega veleuma, temveč zaradi števila aretacij.

Med drugim ima celo svojo stran na Wikipediji. Prvič je bil aretiran, ko je bil star dvajset let, ker je nosil neprijavljeno orožje. Kmalu za tem so ga aretirali še triintridesetkrat. V osemdesetih so ga aretirali kar 230-krat, v glavnem zaradi pijančevanja in razgrajanja. Leta 2002 je že presegel številko 1000, čeprav so mediji poročali, da se je to zgodilo šele leta 2008. A gre za nesporazum, leta 2008 ga je namreč sodnik obsodil na tisoč dni zapora.

V zadnjem času se je število aretacij zmanjšalo, a ne zaradi tega, ker bi se Henry poboljšal, ampak mu sodniki dajejo daljše kazni, saj vedo, da se bo hitro po izpustu ponovno vrnil. Earl, ki uporablja vzdevek James Brown, naj bi za zapahi preživel okoli 6000 dni, kar nanese skoraj 6,5 leta, v povprečju pa je na leto za zapahi preživel 245 dni. V povprečju ga sodniki zaprejo za okoli 4,5 dneva na prekršek.