Črna kronika

Udeleženec prometne nesreče pri Sveti Ani je podlegel poškodbam

STA / S.R.
27. 11. 2013, 12.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Oktobra se je na lokalni cesti Sveta Ana - Cmurek zgodila prometna nesreča, v kateri je 24-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. On in dva sopotnika so se lažje poškodovali, 24-letnik na zadnjem sedežu pa huje. Slednji je kasneje poškodbam podlegel, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Četverica se je 24. oktobra okoli 2.45 ponoči z osebnim avtomobilom vozila po lokalni cesti Sveta Ana - Cmurek. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je vozilo v levem ovinku zaneslo na levo, nakar je zapeljalo s ceste in trčilo v drevo.

Voznik se je v prometni nesreči lažje poškodoval, prav tako 23-letni sopotnik in 16-letna sopotnica. 24-letni sopotnik na zadnjem sedežu je utrpel hude poškodbe. Vse so z reševalnimi vozili odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti so ugotovili, da je bil voznik pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski indikator pokazal, da je imel v organizmu 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so ta teden preverili primer v UKC Maribor in ugotovili, da je hudo telesno poškodovani sopotnik 22. novembra umrl. To je letošnja 14 smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Maribor. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo smrtnih žrtev 15. V lanskem letu se število mrtvih nato ni več spreminjalo, kar pomeni, da je bilo v celotnem letu 15 mrtvih, pojasnjujejo na mariborski policijski upravi.