Črna kronika

Tragedija Dionne Warwick: umorili njeno nosečo vnukinjo

23. 11. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zgodilo se je pred tremi leti. Dionne Warwick (73), večkratna dobitnica grammyja, je po hudem napadu migrene ravno dobro zaspala, ko jo je prebudil klic Leiahine matere Pamele.

Sedemindvajsetletna Leiah, Dionnina vnukinja, je imela samo še 14 dni do predvidenega roka za porod, ko je na dvorišču pred njeno hišo v Missouri Cityju v Teksasu prednjo skočil moški in jo 22-krat brutalno zabodel. Čeprav je krvavela iz globokih, smrtnih ran, se ji je uspelo opoteči do materine hiše, ki stoji v bližini. Po besedah policije je mami povedala napadalčevo ime. ''Kraj zločina je bil grozljiv,'' je dejal policijski načelnik John Bailey. Pamela je povedala, da je njena pogumna hči poskušala zaščititi nerojenega otroka, na kar kažejo rane, saj jih po njenem nosečniškem trebuhu skorajda ni bilo. S helikopterjem so jo odpeljali v bolnišnico, vendar sta tam umrla oba, ona in otrok.

Tik pred Leiahinim umorom je bil v houstonskem stanovanjskem kompleksu ustreljen tudi njen 30-letni zaročenec, glasbenik Yancey Daniels. Njegova sestra Tarhonda je prepričana, da ju je umoril ljubosumni in pohlepni bratranec, ki sta ga spoznala na družinskem srečanju. Po njenih besedah je imel Yancey doma več tisoč dolarjev, ki jih je zaslužil s prodajo svojih skladb. Policisti, ki so preiskovali njegovo smrt, so v stanovanju našli njegova razmetana oblačila in kri, razmazano po omari. Policisti so imeli takrat 23-letnega bratranca Corneliusa Harperja v priporu zaradi drugih obtožb, a so ga tudi za oba umora označili kot ''osebo, vredno zanimanja'' ter ga pozneje tudi obsodili.