Črna kronika

V Celju brat zabodel sestro, v Ljubljani tragično končal brezdomec

Iztok Gartner, Petra Rupnik
23. 11. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenijo je v četrtkovem večeru spet šokirala novica o družinskem nasilju, ki se je končalo tragično. Kri je tokrat tekla v Celju, kjer sta se sprla brat in njegova leto dni starejša sestra. Isti dan, le nekaj ur prej, so policisti truplo odkrili tudi v Ljubljani.

Iztok Gartner

Celjski policisti so bili v četrtek, nekaj minut pred enajsto uro zvečer, obveščeni, da je moški v stanovanjskem bloku v Celju zabodel žensko.

51-letniku grozi do 15 let zapora.

»Ugotovljeno je bilo, da je 51-letni moški po prepiru sestro z nožem večkrat zabodel,« so sporočili s PU Celje in dodali, da je 52-letnica zaradi poškodb umrla na mestu dogodka.

Policisti so 51-letnika prijeli, zaradi suma uboja mu grozi od 5 do 15 let zapora. Kaj se je dogajalo usodnega četrtkovega v stanovanju na Malgajevi ulici, včeraj ni bilo znano. Očitno pa ni šlo za družino, ki bi jo, vsaj navzven, pestilo nasilje, saj so policisti sporočili, da družine v preteklosti niso nikoli obravnavali. Umor se je sicer zgodil v bližine celjske Kajuhove gimnazije, zato so bili starši dijakov prestrašeni.

»Takih stvari bo čedalje več. Ljudje so v stiki, živci jim popuščajo in samo malo je potrebno, da se jim zmeša do konca.«

Bili pa so tudi zgroženi, saj je bil le nekaj centimetrov stran od umora, v sosednji sobi, navzoč sin umorjene. Slednji naj bi bil zdaj v lokalnem Centru za socialno delo.

Le nekaj ur pred tragedijo v Celju, malo pred 16. uro popoldne, pa so na Kongresnem trgu v središču Ljubljane našli mrtvo osebo. Po informacijah časnika Slovenske novice gre za brezdomca Dušana, ki naj bi dva dneva pred smrtjo svojim prijateljem dejal, da misli, da bo umrl. Po prvih informacijah naj bi ga umorili, vendar tega na PU Ljubljana včeraj še niso potrdili. Če je šlo za umor, sta se torej zgolj v enem večeru v Sloveniji zgodila kar dva, številka tovrstnih primerov pa postaja grozeča. Ali kot je povedal eden od sosedov tragične družine iz Celja: »Takih stvari bo čedalje več. Ljudje so v stiki, živci jim popuščajo in samo malo je potrebno, da se jim zmeša do konca.«