Črna kronika

Žalostna zgodba! Grozijo ji z odvzemom otrok

19. 11. 2013, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

21-letni ženski z rahlimi motnjami v razvoju grozi, da ji bodo vzeli njena otroka, saj naj ne bi bila dovolj 'pametna', da bi ju lahko vzgajala. Kerry McDoughall (21) je mlada mamica dveh krasnih fantkov, Bena in Lochlana. Pred tremi leti so iz lokalne socialne službe sporočili, da zaradi manjše motnje v razvoju ni primerna za vzgojo otrok.

A želja po otrocih je bila prevelika in tako se je pred tremi leti preselila na sosednjo Irsko, kjer sta si skupaj s fantom Markom (30) ustvarila družino. Leta 2010 se jima je rodil Ben, dve leti pozneje pa še Lochlan.

Irska socialna služba je medtem opravila nadzor in ju ocenila kot primerna za vzgojo otrok. A njuna saga se tukaj šele začenja. Domotožje za mlade starše je bilo preveliko in pred časom so se odločili, da se preselijo bliže družini, na rodno Škotsko. A takoj po prihodu je sledilo pismo socialne službe, naj se oglasita na sestanku, kjer bodo odločili, ali bosta njuna fantka še lahko v njuni oskrbi.

»Nad pismom sem povsem šokiran. Smo čisto normalna družina, otrokoma ničesar ne manjka. Na smrt sva prestrašena, saj ne veva, kaj bo sledilo,« je povedal nesrečni očka.