Črna kronika

Na cesti Radeče - Hrastnik umrl 56-letni voznik

STA / S.R.
19. 11. 2013, 07.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ponedeljek med 13. uro in 14.30 se je na lokalni cesti Radeče - Hrastnik zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 56-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Arhiv Svet24

Voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Radeč proti Hrastniku. Zaradi vožnje preblizu desnega roba je zapeljal z vozišča in trčil v drevo, nato pa se je vozilo preko nasipa prevrnilo v reko Savo in obstalo obrnjeno na strehi. 56-letni voznik je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Trbovlje, kjer je kasneje umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 95 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, štiri osebe so bile huje poškodovane, deset pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 35 kršitev javnega reda in miru ter 150 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 24-krat posredovali na javnih krajih in 11-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola niso pridržali nobenega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 13 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 75 tatvin, 44 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, štirje primeri kaznivega dejanja nasilja v družini, po trije primeri kaznivega dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin in povzročitev telesne poškodbe, dva primera ponarejanja denarja in ena grožnja.