Črna kronika

Pogrešanega 66-letnega domačina so našli mrtvega

STA / S.R.
18. 11. 2013, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novogoriški policisti so v dvodnevni iskalni akciji na območju Trnovskega gozda v nedeljo našli truplo pogrešanega 66-letnega domačina iz vasi Predmeja. Po dozdajšnjih podatkih ni šlo za nesrečo, na truplu pa tudi ni bilo vidnih znakov nasilja, so za STA povedali na Policijski upravi Nova Gorica.

Policiste so v soboto nekaj pred 17. uro obvestili, da je v Trnovskem gozdu na območju hriba Golaki v Občini Ajdovščina pogrešan 66-letni domačin. Njegovi svojci so že pred tem preverili, ali ni morda v kakšni od planinskih koč, so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Policija je takoj začela zbirati obvestila, policist iz gorske enote posebne policijske enote in pripadniki Gorske reševalne službe iz Ajdovščine pa so v temi in burji na zahtevnem gozdnem terenu pregledali tamkajšnje planinske in gozdne poti od Predmeje v smeri hriba Golaki.

Iskalno akcijo so v soboto po 23. uri zvečer začasno prekinili in jo nadaljevali v nedeljo zjutraj. Sodelovalo je 80 ljudi, od policistov do lovcev in vodnikov s psi za iskanje pogrešanih oseb. Pregledali so obširno območje Trnovskega gozda, območje med Čavnom in Golaki ter širše območje Golakov. Truplo pogrešanega so našli v nedeljo nekaj pred 14. uro približno 300 metrov od planinske koče pod Golaki zunaj označenih planinskih poti oz. drugih običajnih lovskih stez.

O najdbi trupla so obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, na truplu ni bilo vidnih znakov nasilja. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, policisti bodo podali poročilo pristojnemu novogoriškemu okrožnemu državnemu tožilstvu.