Črna kronika

Blaznež! Svoje otroke ožigosal kot govedo

7. 11. 2013, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pošastni oče Mark Seamands je svoje tri otroke ožigosal kot govedo. Na kožo jim je vžgal začetnici in jih s tem označil za svojo lastnino. Zveni neverjetno, a čeprav je Seamands svoje ostudno dejanje priznal brez težav, so ga na sodišču spoznali za nedolžnega. Osupljivo razsodbo so razglasili v Port Angelesu v ameriški zvezni državi Washington.

Porotnikov ni omehčal niti posnetek, narejen z mobilnim telefonom, na katerem 39-letni Seamands žge začetnici SK - Seamands's Kids (Seamandsovi otroci) - na prsni koš 13-letnega sina. V nagnusnem posnetku fant odskoči, ko žareča kovina cvre njegovo kožo - ne enkrat, ampak dvakrat, ko se njegov oče prepriča, da so skoraj osemcentimetrske črke dobro vidne in jasno berljive. Gradbinec je postopek mučenja ponovil na nadlakti 15-letnega sina. Oba dečka sta dobila opekline druge stopnje.

Seamands je ožigosal tudi hčer, ki je bila stara 18 let. Vendar mu zaradi tega dejanja niso sodili, ker je bila pač polnoletna in je vedela, kaj bo oče storil, a mu je to kljub temu dovolila. Med pričanjem Seamands, ki ga je obtožnica bremenila dveh napadov druge stopnje, dejanj niti po naključju ni obžaloval.

Opisoval je, kako je segrel dober meter dolgo jekleno palico nad propanskim ognjem štedilnika. Porotnikom je pojasnil, da je odraščal na farmi, na kateri so žigosali živino, zato z žigosanjem otrok ni imel nobenih težav. Družinske začetnice, trdi, naj bi otrokom pomagale, da bi se počutili povezani, potem ko sta se z ženo vse prej kot prijateljsko razšla.