Črna kronika

V prekmurju neprivezan 19-mesečni otrok 'letel' po avtomobilu

G.T.
6. 11. 2013, 14.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na regionalni cesti Moravske Toplice – Tešanovci se je konec oktobra zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 31-letna voznica osebnega avtomobila in njen 19-mesečni otrok. Voznica je z neprilagojeno hitrostjo in vožnjo pod vplivom alkohola zapeljala s ceste, vozilo se je prevračalo in trčilo v obcestno drevo.

Predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota Suzana Rauš, sicer policijska inšpektorica II, je sporočila, da otrok v vozilu po ugotovitvah policistov ni bil pripet in ne v otroškem sedežu. „Povzročiteljica prometne nesreče se ni poškodovala, otrok pa je bil lahko telesno poškodovan.

Na kraju prometne nesreče je bil voznici odrejen preizkus alkoholiziranosti s pomočjo elektronskega alkotesta, ki je pokazal 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato je bil zaradi suma storitve kaznivega dejanja pri povzročiteljici odrejen strokovni pregled.

Analiza je pokazala, da je imela povzročiteljica v krvi najmanj 1,19 grama alkohola na kilogram krvi,“ je zapisala Rauševa in dodala, da so policisti zoper voznico podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo ter obenem seznanili Center za socialno delo. Sicer pa sogovornica poudarja, da je varnostni pas vez z življenjem, a se tega še vedno zaveda premalo udeležencev v cestnem prometu.

Za varnost otrok kot potnikov v vozilu pa poskrbimo, če so starosti primerno pripeti v otroškem varnostnem sedežu, ki je z običajnim varnostnim pasom pritrjen v vozilu.