Črna kronika

V zadnjih 24 urah ena prometna nesreča s smrtnim izidom

STA / S.R.
4. 11. 2013, 07.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V nedeljo ob 11.40 se je na cesti med Sežano in Lokvijo zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 72-letni voznik iz Sežane, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nekaj pred poldnevom je izgubil oblast na vozilom, zaneslo ga je in obrnilo. Na nasprotnem voznem pasu je bočno trčil v avto 70-letnega Tržačana s sopotnico. Sežančan je umrl na kraju nesreče, državljana Italije pa so odpeljali v bolnišnico.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 79 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, deset nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 38 kršitev javnega reda in miru ter 109 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 26-krat posredovali na javnih krajih in 12-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola niso pridržali nobenega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli štiri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 47 tatvin, 36 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, pet primerov nasilja v družini, po dve kaznivi dejanji povzročitve telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop in grožnja ter kaznivo dejanje drzna tatvina in ponarejanje denarja. Šestim osumljencem so zaradi nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi nasilja.