Črna kronika

Prometna nesreča s smrtnim izidom

STA/M.J.
31. 10. 2013, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V sredo ob 14. uri se je na cesti med Kozino in Starodom pri odcepu za Velike Loče zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 50-letni voznik iz Klanca v občini Hrpelje-Kozina, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Prometna nesreča se je zgodila, ko je 50-letni voznik osebnega avtomobila iz Klanca v občini Hrpelje-Kozina zaradi oljnega madeža na vozišču, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Hudo telesno poškodovan je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Izola, kjer pa je za posledicami poškodb iz nesreče ob 19.26 umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 82 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, pet nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 75 kršitev javnega reda in miru ter 146 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 53-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 76 tatvin, 41 vlomov, deset poškodovanj tuje stvari, pet dejanj nasilja v družini in ponarejanja denarja, tri ponarejanja listin ter po dva ropa, povzročitvi telesne poškodbe in dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami.