Črna kronika

Ogenj v Mengšu uničil in poškodoval štiri stanovanja

STA
28. 10. 2013, 19.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ogenj, ki je danes okoli 9. ure zajel ostrešje večstanovanjskega, starejšega dvonadstropnega bloka na Grajski ulici v Mengšu, je popolnoma uničil eno izmed stanovanj. Zaradi požara in gašenja pa so poškodovana še štiri stanovanja, so v sporočilu za javnost zapisali v upravi za zaščito in reševanje. Evakuirali so 12 oseb, poškodovanih ni bilo.

Požar v stavbi, v kateri je 10 stanovanj, so sicer pogasili poklicni in prostovoljni gasilci okoliških društev. Na kraju požara pa so bili prisotni tudi reševalci Zdravstvenega doma Domžale. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, so še zapisali v upravi.

Po poročanju nekaterih medijev sta od desetih stanovanj popolnoma uničeni dve stanovanji in tako nista primerni za bivanje. Mediji so poročali tudi, da štiri družine ne bodo prespale v svojih stanovanjih. Pri iskanju začasnega bivališča sta na pomoč priskočili tako mengeška kot tudi trzinska občina.

Sicer naj bi zagorelo nekje pri dimniku. Dve uri po požaru pa je na pomoč priskočila tudi socialna delavka iz Centra za socialno delo Domžale in občanom razdelila obrazce za izplačilo enkratne denarne pomoči, navajajo mediji.