Črna kronika

Spektakularen rop poštnega vozila sredi Ljubljane

STA/M.J.
23. 10. 2013, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Neznanci so v torek okoli 20. ure na Cesti v Mestni log v Ljubljani zaustavili vozilo za prevoz poštnih pošiljk in ga oropali. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nepridipravi pa so se s poštnimi pošiljkami odpeljali neznano kam. Pol ure pozneje je na istem območju zagorel avtomobil, zato policija preiskuje morebitno povezavo ropa in požiga.

Pošta

Policija je doslej ugotovila, da so vsaj štirje zamaskirani storilci z dvema osebnima voziloma, po vsej verjetnosti znamke BMW in temnejše barve, zablokirali vozilo za prevoz poštnih pošiljk. Z nakradenim so se odpeljali naprej po Cesti v Mestni log, nato pa neznano kam, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so takoj začeli zbirati obvestila, v njihove aktivnosti je bil vključen tudi policijski helikopter.

Pošta

Le pol ure pozneje, okoli 20.30 pa so ljubljanske policiste obvestili o požaru na Groharjevi cesti v Ljubljani. Na parkirišču je bilo zažgano osebno vozilo znamke BMW, ki je bilo v začetku oktobra odtujeno na območju Bežigrada. Požar se je nato razširil še na sosednji avtomobil, v njem pa je nastalo za 35.000 evrov materialne škode.

Kot so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana, policisti nadaljujejo tudi z zbiranjem obvestil o morebitni povezavi požiga z ropom na Cesti v Mestni log.