Črna kronika

Delovna nesreča s smrtnim izidom v okolici Ljutomera

gt
18. 10. 2013, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

z Splošne bolnišnice Murska Sobota so v četrtek, 17. oktobra, v večernih urah obvestili OKC Policijske uprave Murska Sobota, da je zaradi poškodb v delovni nesreči umrl 64-letni občan iz okolice Ljutomera.

Mediaspeed

Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na murskosoboški policijski upravi, sporoča, da so policisti in kriminalisti z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da se je pokojni okrog 12. ure s traktorjem in pripetim obračalnikom za travo (pajek) odpeljal na bližnji travnik, da obrne pokošeno travo.

 

„Ko je začel z delom, je najverjetneje zaradi neustreznega nagiba terena želel spremeniti nagib obračalnika, in sicer tako, da obračalnika in traktorja ne bi zaustavil. V tem trenutku ga je obračalnik z notranjimi vilicami, ki se vrtijo navznoter, zagrabil za hlače in ga potegnil pod obračalnik. Med padcem sta ga zadeli vilici, ki sta ga vrgli nazaj proti traktorju ter ga z udarci poškodovali,“ je zapisala Rauševa.

 

Poškodovani je sicer uspel priti do bližnje lokalne ceste, kjer so ga našli mimoidoči in so obvestili tudi reševalce. Z ogledom kraja nesreče in z zbiranjem obvestil bodo še nadaljevali, o nesreči pa sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.