Črna kronika

Po nesreči letala našli 17 trupel

STA/M.J.
18. 10. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po četrtkovem strmoglavljenju potniškega letala z 49 ljudmi na krovu na jugu Laosa so odkrili najmanj 17 trupel. Nesreče sicer ni preživel nihče. Gre za najhujšo letalsko nesrečo v zgodovini države, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zajem zaslonske slike

Potniško letalo državne letalske družbe Lao Airlines je v četrtek strmoglavilo v reko Mekong. Prostovoljci trupla iščejo s čolni vseh velikosti.

Letalo je potonilo na dno reke. Po navedbah reševalcev bo najti razbitine izjemno težko, delo pa jim med drugim otežujejo deroči rečni tokovi.

Prve ugotovitve sicer kažejo, da je nesreči botrovalo "ekstremno" slabo vreme. Nekatere priče navajajo, da so letalo pred nesrečo premetavali močni vetrovi.

Na krovu letala ATR 72-600, ki je potovalo iz prestolnice Viangchan, je bilo 44 potnikov in pet članov posadke. 28 je bilo tujcev.

Med potniki je bilo glede na posodobljen seznam 16 Laošanov, sedem Francozov, šest Avstralcev, pet Tajcev, trije Južnokorejci, trije Vietnamci in po en državljan ZDA, Malezije, Kitajske in Tajvana. Pilot je bil kamboške narodnosti in je imel "več let" izkušenj z letenjem.

Proizvajalec letala ATR je sporočil, da je bilo letalo z dvema motorjema novo in so ga Lao Airlinesu dobavili marca.