Črna kronika

Strmoglavilo potniško letalo

STA/M.J.
16. 10. 2013, 18.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na jugu Laosa je danes v reko Mekong strmoglavilo potniško letalo družbe Lao Airlines. Nesreče ni preživel nihče od 49 ljudi na krovu letala, med katerimi je bila polovica potnikov tujcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na navedbe letalske družbe na Facebooku.

Reuters

Letalo ATR 72-600, ki je potovalo iz prestolnice Viangchan, je med nevihto strmoglavilo v bližini tretjega največjega laoškega mesta Pakse. Do nesreče je prišlo okoli 12. ure po srednjeevropskem času, so po navedbah dpa na družbenem omrežju Facebook poročali številni lokalni mediji.

Poleg petih članov posadke je bilo po podatkih letalske družbe, ki je v državni lasti, na krovu letala 44 potnikov. Nesreče ni nihče preživel, so povedali v letalskem prevozniku.

Na seznamu potnikov je bilo 17 državljanov Laosa, sedem Francozov, pet Avstralcev, pet Tajcev, trije Južnokorejci, dva Vietnamca, Kitajec, Kanadčan ter ena oseba iz Mjanmara in ena iz Tajvana.

Tajska je sporočila, da so bili obveščeni, da je v nesreči umrlo vseh pet tajskih potnikov. Tudi francosko zunanje ministrstvo je sporočilo, da so bili obveščeni, da je vseh sedem francoskih potnikov v nesreči izgubilo življenje.

Po poročanju tajskega časnika Bangkok Post, ki se sklicuje na uslužbenca družbe Lao Airlines, naj bi bilo za nesrečo krivo slabo vreme.